ارتباط محبت آمیز یعنی اینکه من چگونه رفتار کنم که دراین رابطه احساس قلبی بین ما حفظ شود.
ان . وی . سی . یکی از روشهای بسیار عالی برای برقراری ارتباط محبت آمیز می باشد .
تکنیک های ارتباطی فعال مارشال روزنبرگ تضادهای بالقوه ارتباطی را به گفتگوهای صلح آمیز تغییر می دهد .
برای ارتباط محبت آمیز نیاز است که شیوه گفتگوی ما به گونه ای باشد که حالت تدافعی و انتقادی به خودش نگیرد و گفتگوی ما بسیار شفاف و واضح باشد .
مثلا زمانی که من دچار خشم هستم و با خشم وارد خانه شوم و به همسرم بگویم الان بشدت عصبی هستم و هیچ توضیحی ندهم , خوب قطعا همسر من متوجه نخواهد شد که من چرا دچار خشم هستم .
و برای اینکه همسرم از تنش و فشار رها شود باید دقیق توضیح دهم که مثلا: به این دلیل که درمحل کار همکارم پرونده ها راکامل تحویل من نداد و من برای گزارش کاری ام به تمام پرونده ها نیاز داشتم الان از درون احساس خشم شدید دارم .
واگر من با همین شیوه با همکارم صحبت می کردم این خشم را با خودم حمل نمی کردم وبه خانه منتقل نمی کردم .
شیوه درست ابراز کردن احساسات به ما کمک می کند که بتوانیم ارتباط بهتری با دیگران داشته باشیم. مثلا اگر پسر من هر روز اتاق را به هم می ریزد وخشم من را برانگیخته می کند لازم است به پسرم بگویم ازاینکه اتاق را بهم می ریزی احساس خشم می کنم بخاطر اینکه من به لحاط جسمی بهم فشار میاد هر روز اتاق را مرتب کنم و نیاز دارم اتاق مرتب باشد , پس لطفا اتاق را هر زمان بهم ریختی مرتب کن.
زمانی که ما به شیوه درست گفتگو می کنید طرف مقابل حالت دفاعی به خودش نمی گیرد و این خودش باعث می شود که روابط ما آسیب نبیند .
ارتباط محبت آمیز برپایه پدیرش دیگران به همان شکلی که هستند شکل می گیرد و ماقصد نداریم که دیگران را شبیه خودمان کنیم بلکه یاد می گیریم نیازهای خودمانرا با طرف مقابل همسو کنیم تا اینکه در روابط بتوانم نیازهای خودمان را باتوجه به سبک نیازهای طرف مقابل برآورده سازیم .
ارتباط محبت آمیز زمانی شکل می گیرد که ما دست از سیاه و سفید در روابط خودمان برداریم و به رابطه از جنبه های مختلف بنگریم و ببینیم که این رابطه تا چه اندازهای پاسخگوی نیازهای ماست .