استرس

اضطراب و تضاد اساسی

خودکاوی در تیپ های عصبی شخصیت از دیدگاه کارن هورنای  دروبسایت راز درون دنبال کنید

زمانی که فرد اقدام به خودکاوی می کند متوجه خواهد شد که چگونه اضطراب و تضاد اساسی چیست ؟

ازطریق خودکاوی فرد خواهد آموخت که اضطراب و تضاد اساسی خود را درمان کند .

بنابراین نخستین گام برای اضطراب و تضاد اساسی این است که بدانید چگونه در شخص شکل گرفته است ؟

خودکاوی از دیدگاه کارن هورنای یکی از راههای شناخت انواع تیپ های عصبی شخصیت است و زیربنای شکل گیری تیپ های عصبی شخصیت همین اضطراب و تضاد اساسی می باشد .

وقتی شرایط خانواده نامناسب و ناهنجار باشد کودک از رشد طبیعی خود منحرف می شود و در این چنین محیطی استعدادها و امکانات بالقوه ای که در او هست پرورش پیدا نمی کند .

شرایط ناهنجار که مانع رشد کودک می شوند عبارتند از : تحقیر , اجحاف , و تعدی و زور وفشار , عدم راعایت احتیاجات خاص دوران کودکی , بی علاقگی و بی توجهی به او , تبعیض بین بچه ها ، ایجاد محیط ناایمن , سختگیری بیش از حد , ایراد و انتقاد و بهانه جویی بی مورد ,زیادی ازبچه حمایت کردن ؛ این ها همه مواردی هستند که مانع رشد طبیعی و سالم کودک می شود و یک احساس اضطراب و تضاد اساسی در فرد بوجد می آورد ..

اضطراب و تضاد اساسی عبارت است از : ” احساس تنهایی , نا ایمنی , بی کسی , عجز و بیچارگی در دنیایی که افرادش همه ظالم و زورگو واجحاف کن و آزاردهنده اند. ”

این اضطراب و تضاد اساسی مانع از آن می شود که کودک بتواند از روی اختیار و آزادی و به طیب خاطر و رغبت با دیگران روابط مناسب و دوستانه ای برقرار کند . . از طرف دیگر چون ناچار است با دیگران دائما در تماس باشد , می کوشد راههای مناسبی پیدا کند تا بتواند با دیگران طوری مماشات و مدارا کند که کمتر دچار اضطراب و دلهره شد .

راه هایی که کودک برای مماشات و مدارا انتخاب می کند بستگی به دو چیز دارد : یکی خلقیات خصوصیات روحی خود کودک است ؛ دیگر اوضاع و احوال محیط و شرایطی که دیگران برایش بوجود می آورند .

راه های مماشات و مدارا با یک محیط خشن و نابهنجار عبارتند از اینکه یا سعی می کند خود را دزرحمایت قوی ترین فرد محیط از قبیل برادر بزرگتر , خواهر , مادر یا پدر قرار دهد تا از آزار و اذیت سایرین در امان باشد ؛ یا بقدری متمرد , پرخاشگر . ستیزه جو می شود که دیگران نتوانند آزارش دهند. راه سوم هم این است که سعی کند از دیگران کناره گیری کند .و ازلحاظ روحی و معنوی به دیگران نزدیگ نشود .

 

 

درباره نویسنده: شهناز غفاری

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *