باورها و افکار منفی

باورها و افکار منفی مخرب

باورها و افکار منفی مخرب

هر روز بخش عمده ای از فضای ذهن ما رو اشغال می کنند و ما با سرکوب کردن آنها به دچار وسواس فکری می شویم .

باورها و افکار منفی مخرب زمانی که ذهن ما را درگیر می کنند می خواهند به ما این پیام را بدهند که یک مشکلی در درون ما جریان دارد و بایست مشکل را پیدا کنیم و بدنبال راه حل باشیم .

گاهی وقتها هجوم باورها و افکار منفی بقدری شدید هست که ما قادر به شناخت آنها نیستیم و اگر با یک فرد متخصص و حرفه ای مشورت نکنیم به تنهایی آنها را نخواهیم شناخت و با سرکوب کردن آنها برای شما بهم ریختگی های شدید ذهنی و درونی ایجاد می شود .

باورها و افکار منفی مخرب زیربنای بهم ریختگی ذهنی و آشفتگی های درونی هستند .

به نمونه زیر توجه کنید :

مرکز شهر پراز آدمهای عجیب و غریب است , تو را اذیت می کنند و کیف پولت را می دزدند . من از این کار متنفرم . یک عده آدم که انگار همه شان عصبانی هستند و با همه دعوا دارند . خدایا آسانسور هم که از همه بدتر است . از احساس بی وزنی که با پایین آمدن یا سرعت گرفتن آسانسور به من دست می دهد متنفرم . زیر پاهایم هم درست سی و پنج طبقه قرار دارد . مواجهه شدن با این صحنه به یکباره وحشتناک و خسته کننده است .

این باورها و افکار منفی که درمتن فوق مطرح شده بخش اندکی از باورها و افکار منفی می باشد که فریبا با خودش دارد و ناراحتی ها و بهم ریختگی های درونی او را درحد یک کابوس وحشتناک قرار داده است . هرفکری منفی بر باورها و افکار منفی که از ذهن فریبا خطور می کند باعث می شود آدرنالین در مغزش ترشح شود و امواج ناراحت کننده ناشی هورمون های استرس زا در او بیشتر می شود و این باورها و افکار منفی تنش اورا زیادتر می کند .

وقتی فریبا به باورها و افکار منفی پرو بال می دهد انتظار دارد همان اتفاق ها بیفتد و چون خودش دچار حالت های عصبی هست در موقعیت هایی که قرار می گیرد تنش و اضطراب او زیاد می شود .

برای رها شدن از باورها و افکار منفی اولین قدم این است که آنها را شناسایی کنید .

مثلا اینکه فریبا چرا از محیط های شلوغ متنفر است یا دچار استرس می شود .یا اینکه دارای تیپ شخصیتی درون گراست یا اینکه کمرو و خجالتی می باشد .

یا اینکه از بالا و پایین شدن آسانسور چرا متنفرمی باشد شاید در دوران کودکی خاطراتی برجای مانده است که فریبا تا این حد دچار تنفر می شود .

اگر شما الگوهای دوران کودکی خودتان را بشناسید و اگر باورها را شناسایی کنید سپس می توانید به سمت باورها و افکار مثبت تغییر جهت بدهید .

 

درباره نویسنده: شهناز غفاری

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *