کنترل استرس

تسلط بر استرس

تسلط براسترس یعنی چه ؟ آیا می توان بر استرس مسلط شد .

خود من به عنوان کسی که استرس های زیادی را تجربه کرده ام و توانسته ام بر استرس مسلط شوم به شما خواهم گفت که تسلط بر استرس امکان پذیر است .

تسلط بر استرس چگونه امکان پذیر است ؟

شما به هر میزانی که خودآگاهتر باشید زمینه هایی که موجب استرس شما می شود را بهتر می توانید شناسایی کنید و زمانی که علت های استرس را شناختید راحت تر می توانید تسلط بر استرس را بدست آورید .

تاچه اندازه دچار استرس هستی ؟

خودآزمایی میزان استرس

خودآزمایی می تواند به شما کمک کند که میزان استرس خودتان را شناسایی کنید تا اینکه بهتر بتوانید به مهارت تسلط بر استرس دست پیدا کنید .

  1. در زندگیم آدمهای زیادی هستند که می خواهند وقت و انرژی ام را برایشان صرف کنم .
  2. همیشه شتابزده ام و در بیشتر اوقات تاخیر دارم .
  3. فوری متوجه صداهای بلند می شوم و آنها مرا بسیار آزار می دهند .
  4. در بیشتر اوقات از سوی رویدادها و خواسته ها غافلگیر می شوم .
  5. در بیشتر مواقع احساس می کنم هیچ گونه کنترلی بر آنچه بر سرم می آید , ندارم .
  6. به طور معمول احساسم را برای خودم نگه می دارم . مهمتر این است که درکاری که انجام می دهم پیشرفت کنم .
  7. هنگامی که فرد دیگری حرف می زند , سعی می کنم گفتگو را شتابان پیش ببرم . گاه جمله های دیگران را خودم تمام می کنم .
  8. وقتی می بینم کاری که در حال انجام است , کندتر از آنچه فکر می کنم پیش می رود نا شکیبا می شوم .
  9. اگر تاخیر کنم و یا مجبور به انتظار کشیدن باشم , بسیار خشمگین می شوم . از به صف ایستادن و از رانندگانی که آهسته می رانند متنفرم .

 

۱۰-دربیشتر اوقات یک یا همه کارهای زیر را انجام می دهم : با موهایم بازی می کنم , چیزی را با ناخن هایم خراش می دهم , به بینی ام دست می زنم , پاهایم را تکان می دهم , کف پایم را بر زمین می کوبم و یا کاغذی را خط خطی می کنم .

۱۱-دوست دارم مشغول باشم . همیشه کاری را برای انجام دادن همراه دارم . اگر برای شب یا تعطیل آخر هفته برنامه ای نداشته باشم , کارم را به خانه می برم .

۱۲-به طور ذاتی اهل رقابت کردن هستم . کسانی که با من آشنایی کامل دارند , مرا فردی سخت کوش می دانند .

۱۳-من می توانم تا مدتی پس از اینکه آدمهای دیگری که می شناسم دست از کار بکشند , بیدار و گوش به زنگ باقی بمانم و احساس خستگی ام را سرکوب کنم .

۱۴-کارم را در موعد مقرر به انجام می رسانم . دوست دارم با حداکثر سرعت کارکنم و همه تلاشم را به کار می گیرم تا کاری را تحویل بدهم .

۱۵-ترجیح می دهم ستایش و تحسین دوستان و همکارانم را ببینم تا مهر و محبت شان را .

۱۶- بندرت وقتی برای خودم دارم .

۱۷- می دانم که باید بیشتر ورزش کنم و غذای بهتر بخورم , ولی وقت این کارها را ندارم .

۱۸-هنگامی که به استرس دچار می شوم , بیشتر اوقات عضلاتم منقبض می شوند و یا سردرد می گیرم . گاه نیز احساس کرده ام که به حالت تهوع , سرگیجه , بیهوشی مبتلا شده ام و یا شتابزده بیرون رفته ام .

۱۹-به سختی به خواب می روم . قادر نیستم که در پی یک روز کار زیاد , کلیذ مغزم را ببندم .

۲۰- غذا را با سرعت می خورم و در بیشتر مواقع همزمان با غذا خوردن مطالعه می کنم . در روزهای کار یا در پشت میز مطالعه ام یا درپشت میز تحریرم غذا می خورم و یا به طور کلی خوردن ناهار را از برنامه ام حذف می کنم . گاهی به اختلالات گوارشی دچار هستم .

اگر به کمتر از ده مورد از این گفته ها پاسخ ” بله ” دادهاید شمادچار استرس نیستید .اگر به ۱۰ تا۱۵ مورد پاسخ ” بله ” داده اید فرد سخت کوشی هستید که لازم است تکنیک های کنترل استرس را یاد بگیرید .

اگر به ۱۵ مورد بیشتر جواب ” بله ” داده اید مخصوصا به موارد ۳, ۸, ۹, ۱۰, ۱۸, ۱۹یا ۲۰ پاسخ ” بله ” داده اید حتما تکنیک های کنترل استرس را یاد بگیرید و اگر به بهبودی نرسیدید از یک روان درمانگر کمک بگیرید .

یکی از روشهایی که به شما کمک می کند استرس خودتان را کنترل کنید این است :

  1. نواحی مستعد حساس بدن خودت را شناسایی کن و به آن گروه از عضلات توجه ویژه کن و ازتکنیک های آرمیدگی عضلات برای این کار می توانی استفاده کنی.
  2. نفس عمیق بکش و آن بخش از بدن ات را که دارای بیشترین فشردگی ست سفت و منقبض کن.
  3. انقباض عضلات و همچنین نفس ات را برای چند ثانیه نگه دار و سپس هر دورا شل و آزاد کن . این دور تنفس / انقباض / نگه داشتن / شل و آزاد کردن را سه بار دیگر تکرار کن .
  4. منبع مقاله :استرس را سرکوب کن از کنفورد ند .

 

 

 

 

 

 

درباره نویسنده: شهناز غفاری

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *