خودکاوی و خودشناسی اولین پله ای می باشد که انسان برای رشد و پیشرفت خود بایست بردارد.
خودکاوی و خودشناسی را از دیدگاه کارن هورنای در وب سایت راز درون دنبال کنید .
برای اینکه افرادامکانات و محدودیت های درونی خود را بشناسند , خودکاوی و خودشناسی ضرورت و اهمیت پیدا می کند .
فروید با تأکید بسیاروجود هرگونه میل و محرک برای رشد استعدادهای درونی را رد می کند ؛ و حتی چنین باوری را نوعی ایدهآل گرایی مسخرهو بی معنا به حساب می آورد.یک بیمار دراین رابطه می گوید : تمایلات و محرک های نارسیستی ( خود شیفتگی ) در خدمت رشد یک ” خود ” مجازی و کاذب عمل می کنند . و تقویت و پرورش این شخصیت یا “خود ” کاذب به قیمت تضعیف ” خود واقعی ” تمام می شود . شخص نسبت به خود واقعی اش احساس حقارت , نفرت و بیزاری پیدا می کند و حداکثر آن را به چشم یک قوم وخویش فقیر می نگرد که خودش را به وی تحمیل کرده است . براساس تجربه این بیماری زمانی که فرد خودکاوی و خودشناسی انجام می دهد به میزانی که خود دروغین ضعیف گردد و از بین برود , شوق و میل پیشرفت و شکوفایی در خود واقعی بیشتر تقویت می گردد ؛ و شخص با تناسب امکانات واقعی محیط , یک زندگی آزاد و پربار را تجربه خواهد کرد .
فروید از یک طرف خودکاوی و خودشناسی توسط خود فرد را رد می کند و از طرف دیگر در یکی از کتاب هایش با عنوان تعبیر رؤیا رؤیاهای خودش را تجزیه و تحلیل نموده است و این حکایت از آن دارد که وی لااقل تا حدودی ” خودکاوی و خودشناسی ” را قبول دارد .با توجه به اینکه دنیایی که هر فرد درآن به سر می برد برای خودش بیگانه و ناآشنا نیست . در حقیقت دنیای درونی تنها دنیایی است که ما واقعا نسبت به آن شناخت داریم . در روند خودکای و خودشناسی ممکن است یک شخص عصبی با بخش عظیمی از دنیای درونی بیگانه گشته است ؛ و تمایلات و علاقه ای اضطراری و از روی اجبار دارد که آن بخش ها را نبیند و نسبت به آنها بیگانه و نا آشنا بماند و همچنین این امکان وجود دارد که درجریان شناخت خود , بیمار برای بعضی عوامل بارز ( در ساختمان ” خود ” ) تأثیری بیش از آنچه واقعا دارند قائل بشود.
به هر حال یک واقعیت وجود دارد که اگر فرد بخواهد با دنیای درون خودش آشنا شود ؛ همه دانش ها در آنجا می باشد و کافی است به مشاهده خودش بپردازد . و شب و روز به تجزیه و تحلیل خودش می پردازد و مثل یک پرستار دلسوز می تواند از خودش مراقبت کند ؛ حال آنکه یک روانکاو را حداکثر او یک ساعت در روز می تواند ببیند .
خودکاوی – خودشناسی – فروید – کارن هورنای – راز درون – شهنازغفاری
1 دیدگاه