خودشناسی و خودکاوی در تیپ های عصبی شخصیت را از دیدگاه کارن هورنای در وب سایت راز درون دنبال کنید .
عزلت گزینی عصبی و ناسالم در دیدگاه کارن هورنای چیست ؟
خودکاوی و خودشناسی کارن هورنای در بخش عزلت گزینی به مقوله می پردازد که
تضادهای درونی از دوران کودکی باعث شکل گیری تیپ های عصبی شخصیت در افراد می شود که خودکاوی و خودشناسی از طریق شناخت تیپ های عصبی می تواند به بهبود بخشی فرد کمک کند .
اولین راه حل تضادهای درونی , و تسکین آزارها و اضطراب های ناشی ازکشمکش آنها پنهان ساختن تمایلات ملایم وحاکی از مهرطلبی , و ظاهر ساختن تمایلات تمایلات برتری طلبانه است . دومین راه حل , برعکس اولی , عبارت از مخفی و سرکوب کردن تمایلات برتری طلبی و پرو بال دادن به تمایلات مهرطلبی است . سومین راه حل , عزت طلبی است . در این راه حل شخص می کوشد تا از صحنه جنگ وستیزهای درونی خود را دور نگه دارد و نسبت به جریانات درونی خویش بی علاقه و بی توجه بماند . حس می کند به این طریق نه تنها کمتر دچار عداب ها و ناراحتی های ناشی ازتضادهای درونی خواهد شد , بلکه می تواند نوعی شبه آرامش در روح خود نیز برقرار کند و به شرطی می تواند به چنین هدفی برسد که از شرکت و دخالت فعالانه در زندگی خودداری کند از یک جهت عزلت گزینی از اساسی ترین راه حل های عصبی است و گاهی چنان آرامش سطحی در روان انسان ایجاد می کند که ازنظراشخاص عادیو غیرمتخصص که نمی توانند فرق بین آرامش طبیعی را با حالت ناشی از عزلت گزینی تشخیص دهند , این تیپ عصبی ها کاملا نرمال و عادی به نظر می رسند .
ممکن است عزلت گزینی هدف و منظور مفیدی داشته باشد . بسیاری از قدما به پوچی و بیهودگی جاه طلبی و موفقیت های به ظاهر پرجلال و عظمت پی برده بودند و باکم کردن توقعات , و چشم پوشی از چیزهای غیر ضروری , به رفاه و آسایش درونی و خردمندی رسیده بودند . در انواع مذاهب و مکتب های فلسفی , ترک امور غیر ضروری یکی از شرایط حصول به علو روحی و پرورش معنویات بحساب آمده است .
اما عزلت گزینی عصبی و ناسالم که درخودکاوی و خودشناسی از دیدگاه کارن هورنای مطرح می شود این است شخص معنویات خودش را کرخت می کند و برای اینکه شخص بر تضادهای درونی خودش آگاهی ندارد در نتیجه نوعی آرامش بدلی در آن بوجود می آید . در دستورات مذهبی تلاش و کوشش به هیچ وجه منع نشده است ؛ بلکه آنها متوجه هدف های عالی تر نمود . حال آنکه در عزلت گزینی عصبی شخص بطور کلی از تلاش و کوشش باز می ماند و زندگی اش را محدود می سازد .بنابراین در چنین عزلت گزینی عصبی محدودیت , کم خواهی , محرومیت , و عدم وسعت دادن به زندگی یک امر کاملا مشهود است .
خودکاوی و خودشناسی – کارن هورنای – راز درون – شهناز غفاری