خودکاوی و خودشناسی یکی از تدابیر بسیار مهمی بوده است که که مناسب با جامعه پرتلاطم امروزی نقش مهمی در بهبود بخشی افراد داشته است .
خود کاوی و خودشناسی را در وب سایت راز درون دنبال کنید.
روان کاوی یکی از تدابیر موثر وپویا به شمار می آید و در جامعه پرتلاطم امرزوی از روش ساده پالایش روانی , تا تداعی آزاد افکار در زمان معاصر , همواره جهت کاستن فشارهای روز افزون عصبی نقش اساسی داشته است . خودکاوی و خودشناسی یکی از ضرورت های جامعه معاصر می باشد .
در این مقاله برحیطه روان کاوی که خودکاوی و خودشناسی بر آن استوار هستند می پردازیم.
در تاریخ کهن این مرزوبوم نیز شاید بتوان ازابن سینا و زکریای رازی , مانند نخستین طبیبان ایرانی که از روان درمانی باگرایش دینامیکی ( روان پویایی ) در امر بیماران خود سودجسته اند یاد کرد .
در خود کاوی و خودشناسی از این حیطه ها که حوزه های روان کاوی هستند می شود سود جست :
- ذهن گرایی که موضوع مورد بحث آن تجارب درونی می باشد .
- علیت گرایی که به آن جبر روانی نیز می گویند یعنی تمام رویدادهای روانی را می توان در چارچوب وقایع روانی قبلی درک و توجیه کرد که این حیطه تاحدود زیادی مورد تأیید نیست .
- دینامیک روانی برپایه مباحثات مربوط به کشمکش ها , انگیزه ها و نیروهای روانی می باشد .بنا بر نظر فروید , انگیزه ها در انسان منشأ زیستی ( بیولوزیکی ) دارند و در طی فرایندهای از پیش تعیین شده آشکار می شوند .
منظور از دینامیسم , پویایی و عملکرد مستقل و مرتبط ساختارهای روانی و انگیزه ها در حدوث وقایع روانی ( مثل هذیان ها یا اندیشه های وسواسی و مانند آن ها) است . و مفهوم انرژی روانی بر هیجان آلود بودن افکار وانگیزه ها دلالت دارد .
۴-ناخودآگاه به خصوص در باب حافظه , خاطرات , آرزوها و آرزوهایی که زندگی ما را شکل می دهند و بر شکل گیری روان رنجوری و صفات شخصیتی تأثیر تعیین کننده خود را برجای می گذارند . در خصوص فعالیت های روانی کاملا شبیه به کردارهای خودآگاه , اما برخوردار از انگیزه ناخودآگاه هستند .
لغزش های کلامی , رؤیاهای هنگام خواب , مطایبه ها و شوخی ها , افسانه های اساطیری وخلاقیت های هنری بیانگر ناخودآگاه می باشند .
خودکاوی و خودشناسی –فروید-کارن هورنای-شهنازغفاری-رازدرون-