خودکاوی و خودشناسی در دنیای پرتلاطم قرن حاضر یکی از ابزارهای مهم وکلیدی نه تنها برای رهایی از آسیب ها و مشکلات گذشته می باشد , بلکه ازطریق این دانش ما می توانیم در زندگی روزمره نیز برای رهایی از فشارها و استرس ها استفاده کنیم .
خودکای و خودشناسی را در وب سایت راز درون دنبال کنید .
باتشکر شهناز غفاری .
شناخت اینکه هسته اصلی عصبیت را مسائل و مشکلاتی تشکیل می دهند که پنهان می باشند از طریق خودکاوی و خودشناسی توسط کارن هورنای (روان کاو ) به دقت مورد بررسی قرار گرفته است .
شناخت این واقعیت تأثیر فوق العاده سازنده ای در پیشرفت علم روان کاوی داشته است . زمانی که افراد اقدام به خودکاوی و خودشناسی می نمایند می توانند ریشه نا آارمی ها , آشفتگی ها و اختلال های مشهود روانی از قبیل دودلی و ناتوانی در تصمیم گیری , اشتباه مکرر در انتخاب دوست یا همسر , و قیدهای درونی بدون توجیه برای کارکردن و…. بدست بیاورند .
این واقعیت که خودکاوی و خودشناسی که تجزیه و تحلیل کردن ساختار روانی فرد را آموزش می دهد و به رشد شخصیت افراد کمک می کند روز به روز ازاهمیت و توجه بیشتری برخوردار می شود .
مراجعه افراد برای روان کاوی صرفا بخاطر افسردگی یا ترس های موهوم و بی اساس یا بخاطر آشفتگی هایی که از آن رنج می برند نیست . بلکه بیشتر به این جهت است که احساس می کنند نمی تواند از عهده مشکلات زندگی برآیند ؛ یا احساس می کنند عوامل و موانعی در عمق هستی آنها نهفته است که زندگی و روابط اجتماعی آنها را دردایره ای بسته محدود نگه داشته است و روابط آنها را مختل نموده است و به روابط سالم آنها بادیگران آسیب می رساند .
روانکاوی می تواند به عنوان وسیله و روشی برای رشد شخصیت بسیار مفید و مؤثر باشد . شرایط سخت و پیچیده زندگی در فرهنگ وتمدنی که انسان امروز درآن زندگی می کند کمک هایی از قبیل روانکاوی را بیش از هرزمان دیگرضروری و مبرم می گرداند . ولی مسأله این است که روانکاوی , که امری حرفه ای و تخصصی است نمی تواند شامل همه کسانی گردد که به آن نیاز دارند . به این دلیل است که ” خودکاوی ” به عنوان یک جایگزین مفید می تواند باشد . “شناخت خویشتن ” همیشه مطرح بوده است . اکنون کشفیاتی که بوسیله روانکاوی صورت گرفته است می تواند کمک مؤثری به گسترش خودکاوی و خودشناسی شود.
خودکاوی و خودشناسی -کارن هورنای –رازدرون – شهنازغفاری