مشکلات روزمره می تواند اثرات بسیار منفی بر جسم و روان ما بگذارند , نحوه مقابله با آنها را در وب سایت راز درون دنبال کنید .
مشکلات روزمره و نحوه اثرگذاری و مقابله با آنها را دراین مقاله و مقالات بعدی بررسی می کنیم .
مشکلات روزمره چگونه بر ما اثر گذار هستند؟
مطالعات اخیر نشان داده است بین تعداد مسائل روزمره ای که افراد تجربه می کنند و علایم مشکلات سلامتی و تنش های روانی و فیزیولوژیکی همبستگی وجود دارد .
حتی شواهدی وجود دارد که استرس می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارد و خطر ابتلاء به بیماری های عفونی را افزایش دهد .
پژوهش ها نشان داده اند که اثرات زیان بخش مشکلات روز مره در افرادی که تا بحال تحت استرس نبوده اند , افراد مضطرب و نیز کسانی که در حالت آشفتگی روانی قادر به مقابله مؤثر نیستند شدیدتر است .
مطالعات نشان داده است فشارهای ناشی از مشکلات روز مره در افرادی که عزت نفس بالایی دارند و از نظام حمایتی خوبی برخوردارند , کمتر است .
مشکلات به خودی خود مشکل محسوب نمی شوند بلکه ارزیابی هایی که ما از آنها داریم باعث می شود که ما دچار استرس شویم . اگر ما بتوانیم تغییراتی را در ارزیابی های خودمان از مسائل بوجود بیاوریم و بجای ارزیابی اولیه ؛ ارزیابی واقع بینانه ای را ایجاد کنیم آن وقت می توانیم استرس ناشی از مسائل را در خودمان پایین بیاوریم .
شما در نظر بگیرید یک کارمند که از گرفتن ترفیع و ارتقای شغلی محروم مانده است در صورتی که ارزیابی های خود را تغییر دهد هیجانات متفاوتی را تجربه خواهد کرد که این هیجان بر شدت یا کاهش ناراحتی و استرس او اثرگذار خواهد بود .
ارزیابی الف ) : من ترفیع خودم را از دست دادم و معنایش این است که شکست خورده ام و خوب نیستم ؛ زندگیم نابود شد ؛ من بدون آن ترفیع نمی توانم خوشحال باشم
هیجان ایجاد شده ………
ارزیابی ب) : درحق من ظلم شد و باتوجه به اینکه سخت کار کردم چیزی نصیبم نشد . آن مدیر بی ملاحظه فکر کرده خیلی قدرتمنداست و حق نداشت با من این طور برخورد کند .
هیجان ایجاد شده …….
ارزیابی پ ) : من دراین مورد متأسفم این برای من یک تنزل و افت است و برای مدت طولانی ناراحت خواهم بود . اما بایست خودم را در یابم و دور تازه ای از تلاش را شروع کنم .
هیجان تجربه شده …..
ارزیابی ت ): از دست دادن ترفیع چیز زیاد مهمی نیست , برای من مهم نیست مدیران در مورد من چه فکر می کنند .
هیجان ایجاد شده ….
ارزیابی الف ) به احتمال زیاد منجر به افسردگی شود.
ارزیابی ب) احتمالا موجب خشم می شود .
ارزیابی پ ) احتمالا ترکیبی از غم و امیدواری است .
اریابی ت ) بستگی به راست گویی فرد دارد.
فیلسوف یونانی اپیکتتوس گفته است : ” این رویدادها و مشکلات نیستند که مارا آشفته می کنند ، بلکه نوع نگرش ما به آنهاست که ما را ناراحت می کنند .”
مهارتهای زندگی – شهناز غفاری – راز درون