مقابله منطقی و معقول با مسأله چگونه انجام شود ؟ مهارتهای زندگی را در وب سایت راز درون دنبال کنید
وقتی با مسأله ای برخورد می کنید شما می توانید با ارزیابی اولیه و ثانویه به حل مسأله بپردازید.مقابله منطقی و معقول با مسأله را در مثال زیر بررسی می کنیم :
مقابله منطقی و معقول با مسأله در یک محیط اداری توسط ” علی ”
مدیر یک شرکت با صدای تند و خشن به سه نفر از کارکنانش می گوید که می خواهد صبح آنها را در دفترش ببیند . هرکدام از کارکنان برداشتهای خاص خودشان را دارند.
یکی ار آنها به نام ” حمید ” چنین فکر می کند : ” این وحشتناک است , صدای تند وخشن رئیس نشانه این است که من خطایی مرتکب شده ام و به زحمت افتاده ام , درحال حاضر کاری از من ساخته نیست , احتمالا تمام شب را نخواهم خوابید و فردا واقعا خسته و مضطرب خواهم شد ” .
واما مهارت مقابله منطقی و معقول با مسأله :
کارمند دیگر به نام ” علی ” می گوید : ” وقتی رئیس تند و خشن حرف می زند , همیشه به معنای آن نیست که مشکلی وجود دارد یا نه , بهترین کار این است که به آمار و اطلاعات خود مسلط باشم و فردا در نقش یک بسیار حرفه ای ظاهر شوم “.
کارمند سوم ” احمد ” ممکن است چنین فکر کند : ” اگر رئیس تند صحبت می کند , این مشکل اوست و مشکل رئیس ربطی به من ندارد , بنابراین باید چنین وانمود کنم که چیزی اتفاق نیفتاذه و فردا مثل همیشه عمل کنم “.
ارزیابی هرکدام از از این سه کارمند اثرات متفاوتی بر آنها می گذارد ” حمید ” صدای تند وخشن رئیس را یک تهدید واقعی , ” علی ” آن را یک تهدید احتمالی و “احمد ” آن را بدون تهدید و عاری از خطر ارزیابی کرده است .
ارزیابی ” علی ” مهارت مقابله منطقی و معقول با مسأله است . ” حمید یک فاجعه ساز است و با وخیم جلوه دادن موقعیت , خودش را در یک فشار روانی شدید قرار می دهد . ” احمد ” هر گونه خطری را انکار می کند و ممکن است بعدا بهای سنگینی را بابت این رفتار خود بپردازد .
روش ” علی ” روش منطقی و معقول است , موضوع را جدی می گیرد و از طریق برنامه ریزی منطقی و مفید ناراحتی خود را کنترل می کند .
در این مثال ارزیابی اولیه از مسأله این بود که یک وضعیت خطرناک برای سه کارمند پیش آمده است و شما اگر می خواهید مثل ” علی ” یک روش منطقی و معقول در چیش بگیرید در ارزیابی ثانویه از خودتان بپرسید : ” در این شرایط چه کاری می توانم انجام دهم ؟ ”
ارزیابی اولیه ” حمید ” این بود که اوضاع وحشتناک است و ارزیابی ثانویه او این بود که کاری از دستش بر نمی آید .
ارزیابی اولیه ” احمد ” این بود که خطری وجود وجود ندارد و بدنبال ارزیابی ثانویه نرفت .
ارزیابی اولیه ” علی ” این بود که مسآله ای وجود دارد و در ارزیابی ثانویه به دنبال راه حل بود .
بنابراین ارزیابی اولیه شما از مسائل بایست واقع بینانه باشد یعنی مسائل را زوری ارزیابی کنید که نه دچار ترس و وحشت شوید و نه واقعیت را نادیده بگیرید .
گاهی وقت ها که موقعیت خارج از کنترل شماست بهترین راه حل این است که اجازه دهید کارها روال عادی خود را طی کنند ؛ یعنی گاهی اوقات بایست انعطاف پذیر بود .
مجموعه مهارتهای زندگی
چقدرواضح و روشن به پرداختن موضوع پرداختیدازعلی درس گرفتم توی محیط کار چگونه بامواردی شبیه به این باید برخورد کنیم.عالی ،عالی ،عالی و سپاسگزارم بانو
خداروشکر
سالم باشید
سالم باشید