مهارت شاد بودن

مهارت شاد بودن با برنامه ریزی و تلاش بدست می آید و خودآگاهی شما را بالا می برد بخاطر اینکه تمرکز شما روی احساساتتان بیشتر می شود .

مهارت شاد بودن را در وب سایت راز درون دنبال کنید

مهارت شاد بودن چگونه بوجود می آید ؟

تکنیک انعطاف پذیری یکی از روشهای بسیار کاربردی برای شاد بودن شما می باشد ؛ به همان میزانی که فرد تضادها و کشمکش های درونی خودش را حل و فصل کرده باشد آرامش بیشتری دارد و این آرامش حاصل پذیرش جنبه های متضاد درونی می باشد بطور مثال وقتی شما جنبه بنام دروغگویی را در خودتان پدیرفته باشید و در مسیر راستگویی قدم بردارید هرجا که شروع می کنید به دروغ گفتن سریع به خودتان می گویید من الان دارم دروغ می گویم و از جنبه دروغگویی خودتان تشکر می کنید که با شما همراهی کرده است که از این تضاد جنبه دیگر وجود شما بنام راستگویی , خودش را نشان دهد . این یک اصل بنام صداقت می باشد که به این اصل می گویند رو راست بودن با خود و ضعف های خود را بدون هیچ عذر و بهانه ای  بپذیرید . تکنیک انعطاف پدیری به شما کمک می کند که پذیرش شما نسبت به دیگران بالاتر برود و شما ازدرون احساس زضایت و شادی داشته باشید یعنی در واقع تکنیک انعطاف پذیری به مهارت شاد بودن شما کمک می کند .

افزایش مهارت شاد بودن از طریق تکنیک انعطاف پذیری :

مهارت اول – هوشیاری احساسی داشته باشید یعنی بجای اینکه کورکورانه به احساسات خودتان آسیب برسانید , تشخیص دهید چه حسی دارید .

مهارت دوم – بر عکس العمل های ناگهانی خود تسلط داشته باشید این مهارت به شما کمک می کند که مسائل را پرتنش نکنید . بجای رفتار بی ملاحظه زمانی را صرف تصمیم ها و اقدامات خودتان کنید .

مهارت سوم – خوش بینی به شما کمک می کند تا جنبه های مثبت را در مسائل ببینید ؛ در مواقع دشوار بجای تصور بدترین ها با خوش بینی واقع بینانه , رو یدادها را برای خود تفسیر کنید .

مهارت چهارم – تحلیل کلی : به شما تعادل و درک بیشتری می بخشد ؛ بجای نگاه به مشکلات از دیدگاه محدود , از تمام زوایا به آنها نگاه می کنید . تمام عوامل دخیل در هرمسأله ای را در نظر می گیرید .

مهارت پنجم – همدلی : به شما کمک می کند تا روابط سازنده تری ایجاد کنید که هنگام مشکلات دیگران از شما حمایت کنند . احساسات دیگران را درک کنید و آنها را تشخیص دهید و از این طریق برای خودتان حمایت اجتماعی ایجاد کنید .

مهارت ششم – خودکفایی : به ایجاد اطمینان به توانایی هایتان کمک می کند . توانایی هایتان را می شناسید و در مواجهه با مشکلات از این توانایی ها استفاده می کنید .

مهارت هفتم – اقدام : به شما امکان می دهد بجای تکرار اشتباهات , راه حل های جدیدی را تجربه کنید و مخاطرات مناسبی را درپیش می گیرید و شکست را می پذیرید .

در اینجا مثال فاطمه را در بکارگیری مهارت انعطاف پدیری می زنم تا اینکه متوجه شویم این مهارت تا چه میزان می تواند بر مهارت شادی ما تأثیر گذار باشد .

فاطمه اززندگی خسته شده بود بخاطر اینکه همکارش رضا از او به بدلیل ارائه ندادن طرح منطقی برای پروژه شکایت کرده بود .

مهارت اول – فاطمه می گوید فکر می کردم خشمگین هستم ولی از شکایت رضا مأیوس و سرخورده شده بودم .

هوشیاری احساسی – شاید بجای اینکه فکر کنم بدترین اتفاق رخ داده , بایستی آنرا از دور و بطور کلی ببینم .

مهارت دوم – تسلط بر انگیزش های ناگهانی ؛ می توانم از رضا بخواهم که بگوید چرا چنین شکایتی را کرده و چنان جنجالی در محیط کار راه انداخت ولی فکر می کنم این کار راه بجایی نخواهد برد بهتر است زمانی که تنها شدیم احساسم را به او بگویم .

مهارت سوم – خوش بینی : به رضا نمیاد که چنین رفتاری داشته یاشد ؛ احتمالا یک اشتباه بوده , زیرا می دانم برای روابط کاری مان ارزش قائل است .

مهارت چهارم – تحلیل کلی : چه چیز دیگری درآن مسأله نقش داشت ؟

سرش واقعا شلوغ بود , پس احتمالا بیشتر به خودش مربوط می شد تا به من .

مهارت پنجم – همدلی حالا که در باره او فکر می کنم , می بینم که کمی به ستوه آمده بودم .

نمی دانم می توانم برای کمک به او کاری انجام دهم تا دوباره خوب برخورد کند ؟

مهارت ششم – خودکفایی : چطور از عهده آن بر می آیم ؟ همیشه می توانم از بقیه همکارانم کمک بگیرم ؛ ولی احتمالا به اندازه کافی مهارت انجام آن را دارم .

مهارت هفتم – اقدام : شاید روش خلاقانه تری برای انجام این کار وجود داشته باشد . شاید کمی دیر به او خبر دادم که چه باید بکند.

این هفت مهارت انعطاف پذیری به شما کمک می کند که در مهارت شاد بودن قوی تر عمل کنید .

 

 

 

درباره نویسنده: شهناز غفاری

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *