کنترل خشم را در وب سایت راز درون مطالعه نمایید.
خشم یکی از هیجاناتی می باشد که ریشه در ناکامی یا تنفر یا ترس ما انسانها دارد ؛ وجود خشم در ما انسانها یک امر طبیعی می باشد که دربرخی موارد برای حفظ بقا ما لازم می باشد و در بعضی موارد باعث دردسرهای زیادی می شود.
خشم چگونه در انسان برانگیخته می شود؟
زمانی که ما در رسیدن به خواسته های خودمان احساس ناتوانی می کنیم ممکن است افکار مختلفی از ذهن ما خطور کند که باعث شود از خودمان یا دیگران دچار سرخوردگی شویم و موجب به وجود آمدن خشم شود .
گاهی وقت ها تنفر باعث می شود که ما دچار خشم شویم و گاهی وقت ها ترس از یک موقعیت ما را دچار خشم می کند . شما در نظر بگیرید برای رسیدن به خواسته خودت داری تلاش می کنی و موانع مختلفی سر راهت قرار می گیرد که توانایی تو را زیر سؤال می برد و با توجه به اینکه ممکن است در گذشته
حل مساله را نیاموخته باشید و توسط دیگران سرزنش شده ای ؛ شما در چنین مواقعی شروع می کنید به سرزنش کردن خودتان و توانایی خودتان را زیر سؤال می برید و از دست خودتان دچار خشم می شوید و درواقع خود سرزنشگری می کنید و به عزت نفس و اعتماد به نفس خودتان آسیب می زنید.
گاهی وقتها ممکن است افراد یا منابع قدرت باعث ناکامی شما در رسیدن به خواسته هایتان شود و این کار موجبات تنفر شما را مهیا می کند و خشم شما را نسبت به منابع قدرت برانگیخته می کند .
و گاهی وقت ها در دوران کودکی ممکن است شخص برای رسیدن به خواستهای خودش از ابزار خشم استفاده کرده است و در دوران بزرگسالی هم از همان ابزار خشم استفاده می کند .
خشم چه عواقبی می تواند داشته باشد ؟
خشم هم به فرد و هه به اطرافیان فرد آسیب های جدی وارد می کند ؛ شخصی که از تکنیک خشم برای مقابله با مشکلات زندگی اش استفاده می کند هورمونهایی در بدنش ترشح می شود که بشدت به سیستم ایمنی بدن او آسیب می زند معمولا این حرف را می شنوید که می گویند فلانی از فرط خشم برافروخته شده بود یعنی اینکه به وقت خشم هورمون جنگ و گریز یعنی کورتیزول در فرد ترشح می شود که این هورمون بشدت سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و در دراز مدت بدن احساس فرسودگی می کند.
ضربان قلب فردی که دچار خشم می شود بشدت بالا می رود و احتمال بروز سکته قلبی در فرد وجود دارد .
داد وفریادهای یک فرد خشمگین در محیط خانواده برای افراد خانواده ایجاد ناامنی می کند و انس و الفت های خانوادگی کاهش پیدا می کند و در خانواده مدام تنش و درگیری بوجود می آید.
راهکارهای مقابله با خشم :
اگر فرد دچار آسیب های جدی روانی شده است لازم از ازافراد متخصص و مشاورین کمک بگیرد و اگر دچار اختلالات ژنتیکی یا بهم ریختگی های هورمونی می باشد بایست از پزشکان یا متخصصین طب سنتی کمک بگیرد .
ودر درجات پایین تر فرد از طریق مراقبت های غذایی و انجام مراقبه ها می تواند به خودش کمک کند :
خود آرام سازی و تکنیک آلفا می تواند برای کاهش تنش ها و جلوگیری از خشم کمک کننده باشد.
فرد می تواند با کمک مشاورین و روان درمانگرها ریشه و الگوهایی که باعث خشم او می شود را شناسایی کند .
من در دوره آموزشی مدیریت ذهن واقعا به افراد نشان می دهم که ریشه خشم آنها کجاست و از چه الگوهایی دارند استفاده می کنند و به فرد آموزش می دهم که به شکلی رفتارهای خودشان را اصلاح کنند یعنی بجای الگوی رفتاری خشم و پرخاشگری از الگوهای رفتاری اصلاحی استفاده کنند.
اگر شما از در دوران کودکی افرادی در زندگیتان بوده اند که به شما آسیب زده اند و دچار خشم هستید برای رهایی از تنفر می توانید از روش با دکنک استفاده نمایید یعنی اسم افرادی که به شما آسیب زده اند را روی بادکنک بنویسید و بادکنک را به هوا پرتاب کنید . و یکی دیگر از روشهایی که به کاهش خشم شما کمک می کند تکنیک آینه است می توانید روبروی آینه بایستید و تا می توانید جیغ بزنید یا اینکه می توانید به یک شی نرم مانند بالشت مشت بزنید و خشم خودتان را تخلیه نمایید .
درمقاله بعدی به تنفر و آسیب های آن می پردازیم چون تنفر سبب ساز عمده ای برای خشم فرد می باشد.
شهناز غفاری – راز درون